Groente in Ketjap-kokos saus

Print Friendly, PDF & Email

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus, met rijst en een gekookt eitje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boontjes zijn heel geschikt voor dit gerecht, maar met andere groenten uit je pakket gaat het ook! Bloemkool, Chinese kool en ik denk zelfs andijvie. Dat heb ik niet uitgetest, maar waarom zou het niet gaan? Een beetje avontuur in de keuken is goed voor je!

Ingrediënten

Groente naar keuze, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 2 el olie, 2 tl kerrie, sambal voor wie van pit wil, 1-2 el ketjap manis, 200 ml kokosmelk, per persoon een ei, koriander of peterselie, ,Voor de seroendeng:,1 zakje gemalen kokos, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 handvol pinda’s (gezouten of ongezouten, wat je in huis hebt), 1 tl komijnpoeder (of fijn gevijzelde zaadjes), 1 tl korianderpoeder, ½ tl laos, ½ tl serehpoeder, 1 tl suiker, 1 el olie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de groente schoon, ik nam sperziebonen, kook ze beetgaar in een stoompan. Andijvie of Chinese kool snijd je in reepjes en gaar je in de saus, bloemkool zou ik kort voorkoken. Pel en snipper sjalot en knoflook. Kook de eieren in 7 min. net hard. Verhit in een koekenpan of wok de olie en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerrie toe, sambal als je wilt, ketjap en het blikje kokosmelk. Laat even koken en meng er de voorbereide groente door. Pel de eieren en serveer de groente met een gekookt ei en wat vers gehakte koriander of peterselie. Lekker met rijst, hHelemaal lekker met seroendeng erbij.

En seroendeng maak je zo:
Verwarm een kleine lepel olie in een koekenpan. Snipper de sjalotjes zo fijn als je kunt en fruit ze in de olie. Pers of stamp de knoflook fijn in een vijzel en meng met de kruiden en de suiker. Voeg toe aan de sjalot en bak even mee. Voeg dan de kokos toe en laat onder voortdurend omscheppen goudbruin kleuren. Voeg, wanneer het begint te kleuren ook de pinda’s toe. Blijf erbij, laat de kokos niet verbanden! Laat afkoelen op een bord, strooi naar believen over je eten!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK