Meiraap met bosui en peterselie

Meiraap met bosui en peterselie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…

Bekijk het recept

Oelala, de meiraapjes zijn in mei klaar om te oogsten! En denk nou niet, “Nou als de rapen gaar zijn…”, want deze fijne raapjes zijn echt het proberen waard. Dit leuke knolletje leent zich prima voor een eenvoudig Frans stoofgerechtje, lekker met peterselie en bosui, ook vers uit de tuin. Eventueel kun je dit gerecht ook met koolrabi maken. Zo klaar, lekker met van alles, bijvoorbeeld een aardappeltje en een gebakken beestje, of een gepofte aardappel en een linzengerecht.

Ingrediënten

1 bosje meiraapjes, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 laurierblad, 50 ml rosé of witte wijn, p&z, ½ el Franse mosterd, 1-2 el room of crème fraîche, 1 el fijngehakte peterselie, 2-3 bosuitjes

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de raapjes en snijd ze in gelijkmatige plakjes of blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook tot het licht gaat kleuren. Voeg dan de meiraap toe en de Italiaanse kruiden. Bak een paar minuten al omscheppend en voeg dan wijn en laurierblad toe en stoof met een deksel op de pan in 15 min. gaar. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Voeg als de raapjes gaar zijn de mosterd en room toe en p&z naar smaak. Draai het vuur uit en meng de peterselie en bosui erdoor, serveer meteen.