Mexicaanse maiskolven ‘Elotes’

Mexicaanse maiskolven ‘Elotes’, met room, kaas, limoen en koriander

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Olala, dit is lekker. Wij zijn thuis dol op het kluiven van zo’n lekkere maiskolf. Elke herfst opnieuw genieten wij daar enorm van. Nu kreeg ik van een lieve vriendin de tip om de mais in te smeren met mayonaise en kaas… hm, dat klinkt misschien niet meteen aanlokkelijk, maar het is echt lekker! De mais grillen is ook erg lekker voor de smaak, maar als je geen grillpan hebt kun je natuurlijk ook de mais koken in ruim water. Dat hoeft maar heel kort, zo’n 5 min. is genoeg. Doe vooral geen zout in het water, dat maakt de korrels taai.

Ingrediënten

4 maiskolven, 2 el zure room, 2 el mayonaise, 60 g feta kaas, 1 limoen, handje verse koriander, ½ tl gedroogde chili, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verhit een grillpan op hoog vuur tot hij heet is. Smeer de maiskolven in met olijfolie en leg ze in de hete grillpan. Schroei ze aan alle kanten, tot ze mooi gaar zijn en er zwarte puntjes op beginnen te ontstaan, ongeveer 10 min. , je kunt een deksel op de bovenkant leggen. Meng ondertussen de zure room met de mayonaise en zet opzij. In een ander kommetje meng je de gedroogde chili met p&z. Verkruimel de feta boven een kommetje. Snijd de limoen in 4 partjes. Haal de maiskolven van het vuur. Smeer ze als ze nog warm zijn rondom in met de zure room. Bestrooi de maiskolven met de chili-kruiden, de kaas en tot slot met de fijngehakte koriander. Serveer de mais met een partje limoen en knijp de limoen uit boven de maiskolven voordat je je tanden erin zet. Olé!