Notenbrood met prei

Foto van preibrood

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Lekker om mee te nemen naar school of werk: notenbrood met prei. Maar je kunt het natuurlijk ook lekker warm eten als avondmaal, met een salade en wat je verder nog wilt. En ook op een feestje misstaat dit gerecht niet!

Ingrediënten

1½ prei, 200 g amandelmeel (of 100 g amandelmeel en 100 g rijstmeel), 3 eieren, 100 g gemengde noten, anderhalf takje verse rozemarijn (of 1 el gedroogde), half bosje peterselie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el kokosolie, p&z

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ui fijn, knoflook in kleine stukjes en de prei in halve ringen. Verhit de olie en bak daarin de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en prei toe en bak het geheel een paar minuten totdat de ui glazig is. Laat het groentemengsel wat afkoelen. Hak de noten grof. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de groente. Klop de eieren los in een kom, meng amandelmeel en rijstemeel erdoor en mix dan de prei erdoor en p&z naar smaak. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Stort het deeg erin en verdeel het gelijkmatig. Vouw het bakpapier over het brood heen en bak het 45 min. in de voorverwarmde oven. Na 45 min. vouw je het bakpapier open en bak je het brood nog 10-20 min. tot het goudbruin is. Het brood is gaar als je er op drukt en het stevig aanvoelt. Je kunt het brood warm en koud eten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK