Paksoi curry met mais en tofu

paksoi curry met mais en tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

In deze rare tijd slaat iedereen thuis aan het opruimen, ook hier. De voorraadkast was aan de beurt, ik duikelde mais en kokosmelk op en dat belandde in deze simpele curry. In plaats van mais zou je ook prima bonen of kikkererwten kunnen gebruiken.

Ingrediënten

1 flinke struik paksoi, 1 ui, 1 teen knoflook, ¾ el geraspte gember, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, p&z, scheut olie, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 potje mais, 1 of 2 pakjes tamari-tofu, tamari

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en marineer ze 1 min. met een royale scheut tamari. Pel ui en knoflook en snipper beide. Rasp een stukje gember. Was de paksoi en snijd in repen.  Verhit een royale scheut olie in de wok en bak eerst de tofu tot ze een beetje knapperig wordt. Schep uit de wok en houd even apart. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de gember en kruiden toe. Voeg eerst het wit van de paksoi toe en roerbak tot het een beetje gaat slinken. Voeg dan het groen toe en voeg een paar min. later ook de kokosmelk toe. Laat de mais uitlekken en warm op het laatst mee. Proef voor p&z en serveer met de tofu en rijst of gierst.