Paksoi curry met mais en tofu

Print Friendly, PDF & Email

paksoi curry met mais en tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wortel-pakora’s

Print Friendly, PDF & Email

Lekker als bijgerecht of snack, bij de borrel of in de lunchbox

Bekijk het recept

Artisjokken met groene saus

Artisjokken met groene saus
Print Friendly, PDF & Email

Kievit’s favoriet!

Bekijk het recept

In deze rare tijd slaat iedereen thuis aan het opruimen, ook hier. De voorraadkast was aan de beurt, ik duikelde mais en kokosmelk op en dat belandde in deze simpele curry. In plaats van mais zou je ook prima bonen of kikkererwten kunnen gebruiken.

Ingrediënten

1 flinke struik paksoi, 1 ui, 1 teen knoflook, ¾ el geraspte gember, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, p&z, scheut olie, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 potje mais, 1 of 2 pakjes tamari-tofu, tamari

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en marineer ze 1 min. met een royale scheut tamari. Pel ui en knoflook en snipper beide. Rasp een stukje gember. Was de paksoi en snijd in repen.  Verhit een royale scheut olie in de wok en bak eerst de tofu tot ze een beetje knapperig wordt. Schep uit de wok en houd even apart. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de gember en kruiden toe. Voeg eerst het wit van de paksoi toe en roerbak tot het een beetje gaat slinken. Voeg dan het groen toe en voeg een paar min. later ook de kokosmelk toe. Laat de mais uitlekken en warm op het laatst mee. Proef voor p&z en serveer met de tofu en rijst of gierst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde asperges met kaas en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

dat is weer eens iets anders dan ei en ham…

Bekijk het recept

Koolrabi met peterselieroomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen!

Bekijk het recept