Paksoisalade

Paksoisalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Preisoep

preisoep met een snee brood en boter

Een Franse klassieker, daarmee zit je altijd goed.

Bekijk het recept

Rode kool salade met wortel, appel en ui

rode kool salade met wortel, appel en ui

De winter is voorbij, laten we salade maken!

Bekijk het recept

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker en dat gaat nóg sneller! Snijd hem tamelijk fijn, dat eet beter in een salade.

Ingrediënten

1 struik paksoi, 1 el gembersiroop, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 chilipeper, 1 el sojasaus, 2 el fijngeknipte verse koriander, en/of sesamzaadjes, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Paksoi stelen loshalen, goed afspoelen en in reepjes snijden. Roer in een kom een dressing van de gembersiroop, citroensap, olie en sojasaus. Pel de knoflook en pers boven de dressing uit. Maak op smaak met p&z. Was en snijd het pepertje door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens 1 helft heel klein. Meng de paksoi met de dressing en het pepertje. Rooster eventueel de sesamzaadjes eventjes in een droge koekenpan. Bestrooi met fijngehakte koriander en de sesamzaadjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK