Paksoisalade
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…
Bekijk het receptDie regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…
Bekijk het receptPaksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker en dat gaat nóg sneller! Snijd hem tamelijk fijn, dat eet beter in een salade.
Ingrediënten
1 struik paksoi, 1 el gembersiroop, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 chilipeper, 1 el sojasaus, 2 el fijngeknipte verse koriander, en/of sesamzaadjes, p&z
Bereiding
Paksoi stelen loshalen, goed afspoelen en in reepjes snijden. Roer in een kom een dressing van de gembersiroop, citroensap, olie en sojasaus. Pel de knoflook en pers boven de dressing uit. Maak op smaak met p&z. Was en snijd het pepertje door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens 1 helft heel klein. Meng de paksoi met de dressing en het pepertje. Rooster eventueel de sesamzaadjes eventjes in een droge koekenpan. Bestrooi met fijngehakte koriander en de sesamzaadjes.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »