Paksoistamppot met uienjus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Flowersprouts zijn grappige, fluffy mini-boerenkooltjes. Leuk om in zijn geheel in de soep te laten drijven, leek me.
Bekijk het receptIn huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…
Bekijk het receptWat maakt de stamppot nou echt fijn? Dat is de jus natuurlijk! Als je vegetarisch wilt eten kan dat nog een hele uitdaging zijn. Deze eenvoudige uienjus doet het heel goed met deze stamppot en bijvoorbeeld gebakken tofublokjes, maar ook met andijvie in de puree wordt het fijn.
Ingrediënten
1 struik paksoi, 1.25 kg aardappelen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem, 3 el balsamicoazijn, 3 dl melk, 2 el boter, nootmuskaat, p&z
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water en een snuf zout in een ruime pan. Pel de uien en snijd ze in halve of hele ringen. Pel de knoflook ook alvast. Trek de bladeren van de paksoi los, was ze onder de kraan en snijd eventuele lelijke stukjes er af. Laat uitlekken in een vergiet. Smelt 1 el boter in een koekenpan en bak de uien glazig. Pers de knoflook erbij en laat de uien iets kleur krijgen. Strooi de bloem erover en roer door elkaar, voeg dan de balsamico toe en laat op een zacht vuur heel even sudderen. Doe er een kopje water bij en roer door. Laat op een laag vuur verder pruttelen. Maak op smaak met p&z. Snijd de paksoi in dunne reepjes. Giet de aardappels af en maak met melk (of gewoon wat kookvocht, dat kan ook) en 1 el boter tot een smeuïge puree. Maak op smaak met nootmuskaat en p&z. Roer de paksoi erdoor en proef. Serveer met de uienjus.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »