Pasta met courgette, citroen en peterselie
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…
Bekijk het receptIn zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…
Bekijk het receptPasta en courgette, die passen wonderwel bij elkaar. Een snelle courgettesaus was lange tijd ons ding, want de meisjes hielden niet van dat beetje glibberige, wat gebakken courgettes hebben. Inmiddels zijn we dat stadium ruim voorbij en kunnen ze ook iets avontuurlijks als citroen en kappertjes in hun eten waarderen. Sterker nog, Rosa hielp mee in de keuken en deed de styling voor deze foto, helemaal leuk, vind ik dat!
Met maar een paar ingrediënten iets verrassends maken, kijk daar heb ik nou lol in! Wil je er iets eiwithoudends bij eten, dan zouden gebakken vis of (biologische) kip lekkere opties zijn, maar eigenlijk vind ik het zo sober ook wel eens fijn. Die eiwitten doe je dan in een andere maaltijd, bijvoorbeeld je lunch.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 3 el kappertjes
- 350 g pasta
- olijfolie
- p&z
- flinke handvol peterselie
- eventueel wat geraspte Parmezaan of edelgistvlokken
Bereiding
Breng ruim water aan de kook voor de pasta in een pan. Was de courgette en de peterselie en pel de knoflookteentjes. Snijd de courgette in blokjes en hak de knoflook fijn. Zodra de pasta kookt, begin je met de courgette. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de knoflook heel even aan en voeg dan de courgette toe. Bak al omscheppend en doe voor 5 min. de deksel op de pan en het vuur laag. Hak intussen de peterselie fijn. Voeg dan citroenrasp, de uitgelekte kappertjes, peterselie en citroensap naar smaak toe en wat p&z. Giet de pasta af en meng door de courgette. Serveer met wat extra vergine olijfolie en eventueel wat geraspte kaas of edelgistvlokken.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »