Pasta met salieboter
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Deze linzensoep met Chinese kool is verwarmend maar ook fris, dus ook geschikt voor wat koelere dagen. Je kan hem…
Bekijk het receptIn Italië wordt heus niet alleen maar pasta en pizza gegeten, want het is een geweldig groenteland, ontdekten wij deze zomer. De pasta is vaak een aparte gang en dan krijg je een kleine portie met goede pasta, soms heel eenvoudig klaargemaakt, zoals deze klassieker: “Pasta alla Salvia e Burro”. Zaak is dan wel om te kiezen voor echt goede ingrediënten, dat betekent: een goede pasta (liefst verse), echte boter, goede Parmezaan en natuurlijk een biologische citroen. Het is zo klaar en een leuke manier iom iets te doen met de salie in je pakket! Lekker met salade erbij, of eet die vooraf, zoals de Italianen dat ook doen!
Ingrediënten
- Handvol verse salie (ongeveer 20 blaadjes van het takje geplukt)
- 100 g Parmezaanse kaas (pecorino is ook lekker)
- 75 g roomboter
- 1 citroen
- p&z
- 500 g pasta van goede kwaliteit (liefst verse!), ravioli is ook lekker
Bereiding
Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de pasta en kijk op de verpakking hoeveel tijd hij straks nodig heeft, de salieboter heeft minimaal 5 min. nodig, iets langer mag ook. Was de salieblaadjes en dep ze droog. Snijd ze zo fijn als je kan. Rasp de kaas. Smelt de boter in een koekenpan en laat het gloeiend heet worden. Draai dan het vuur laag en doe de salie er bij. Laat de salie trekken gedurende de kooktijd van de pasta. Voordat de pasta klaar is, schep je met een bekertje wat van het zoute kookvocht af. Giet de pasta af in een vergiet en doe terug in de pan. Roer de boter met salie gelijk door de pasta, daarna ook de geraspte kaas, wat rasp van de citroenschil en een scheutje kookvocht. Roer alles goed door elkaar, zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Misschien moet er nog wat kookvocht bij, kiep dus niet meteen alles er in.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »