Pasta met pesto-prei en paprika

Pasta met pesto-prei en paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Een lekker snel klaar recept met prei, ook geschikt voor kinderen!

Ingrediënten

500-700 g prei, 1 rode paprika, 350 g pasta; bv spaghetti, 2 el olijfolie, 1 bakje roomkaas, ½ potje pesto, p&z.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Water voor pasta vast opzetten. Prei wassen en in ringen of reepjes snijden. Paprika halveren, zaadlijsten er uit snijden en in reepjes snijden. Pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Braadpan of wol verhitten met 2 el olie en hierin de prei al omscheppend bakken tot het wat begint te slinken, dat is maar een paar minuten. Als je de paprika ook gebakken wilt, voeg je hem nu toe, je kan hem ook op het eind er rauw doorroeren, wat je lekker vindt. Doe de roomkaas er bij en laat dit smelten in de prei. Voeg de presto toe en proef voor p&z. Giet de pasta af. Giet een klein beetje kookvocht van de pasta bij de preisaus, als je deze wat te dik vindt. Roer de paprika door de saus en serveer de saus op de pasta. Extra lekker met een stukje gebakken vis of garnalen, of nog wat extra geraspte Parmezaan!