Pasta met pesto-prei en paprika

Pasta met pesto-prei en paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Een lekker snel klaar recept met prei, ook geschikt voor kinderen!

Ingrediënten

500-700 g prei, 1 rode paprika, 350 g pasta; bv spaghetti, 2 el olijfolie, 1 bakje roomkaas, ½ potje pesto, p&z.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Water voor pasta vast opzetten. Prei wassen en in ringen of reepjes snijden. Paprika halveren, zaadlijsten er uit snijden en in reepjes snijden. Pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Braadpan of wol verhitten met 2 el olie en hierin de prei al omscheppend bakken tot het wat begint te slinken, dat is maar een paar minuten. Als je de paprika ook gebakken wilt, voeg je hem nu toe, je kan hem ook op het eind er rauw doorroeren, wat je lekker vindt. Doe de roomkaas er bij en laat dit smelten in de prei. Voeg de presto toe en proef voor p&z. Giet de pasta af. Giet een klein beetje kookvocht van de pasta bij de preisaus, als je deze wat te dik vindt. Roer de paprika door de saus en serveer de saus op de pasta. Extra lekker met een stukje gebakken vis of garnalen, of nog wat extra geraspte Parmezaan!