Gewokte  paksoi met tofu en paprika en hottiesaus

Print Friendly, PDF & Email

Gewokte paksoi met tofu en paprika en hottiesaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sommige kant en klaar sausjes moet je niet proberen zelf te maken, zoals ketchup. De hotties van Sita zijn ook van die geweldige instant-smaakmakers. De paprika-laos is heel mild, maar de red hot tomato is, inderdaad, echt heet. Daar moet je dus wel van houden. Paksoi en paprika en tofu, bij ons is het een standaard recept voor snelle dagen. Met een beetje mie erbij ben je in 20 min. klaar! Met een klein lepeltje hottiesaus maak je het lekker pittig. Kom maar op, met dat volle avondprogramma!

Ingrediënten

1 struik paksoi, 1-2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, scheut zonnebloemolie,  1 pakje rooktofu,  3-4 el tamari,  hottie red hot tomaat.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Hussel in een kommetje om met 2-3 el tamari en laat even staan. Pel de uien en knoflook en snipper vast de ui. Maak de paksoi schoon en snijd in reepjes. Was ook de paprika, verwijder de zaadjes en snijd ook in reepjes. Verhit een scheut olie in de wok en bak eerst de tofu bruin. Schep weer uit de wok en houd even apart. Doe eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak eerst de uien glazig, pers de knoflook erbij en bak al omscheppend. Voeg de paksoi toe, eerst het witte gedeelte. Als dat wat gaat slinken, voeg je ook het groen toe en de reepjes paprika en de tamari die over is van de tofu. Bak al omscheppend en voeg dan naar smaak wat hottie red tomato toe en de tofublokjes. Pas op, het is echt heet. Eet je met kinderen, dan neem je beter aan tafel wat op je bord. Wij aten het met aardappelpuree, maar met mie, rijst of een Surinaamse roti smaakt het ook erg goed!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK