Pastinaak met aardappels uit de oven

pastinaak_ovengerecht

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Pastinaken combineren heerlijk met aardappels uit de oven. De aardappels hebben wat meer tijd nodig, maar dat is natuurlijk geen probleem. Eerst gaan de aardappels de oven in, intussen maak je de pastinaken schoon en na een kwartiertje mogen die ook de oven in. Heerlijk met wat mayonaise of andere romige saus en een frisse salade!

Ingrediënten

750 g pastinaak, 750 g aardappels (bv. Agria), olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 tl rozemarijn of tijm, zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220ºC. Boen de pastinaak en aardappels schoon met een groenteborstel of een nieuw schuursponsje en dep ze droog. Snijd lelijke plekjes van aardappels en pastinaken weg en snijd de aardappels in parten en de pastinaak in niet te dunne schijven. Doe de aardappels in de oven en hussel ze om met een royale scheut olijfolie. Zet ze in de oven en zet de wekker op 15 min. Na 15 min hussel je ze om en voeg je ook de pastinaak toe en de plakjes knoflook. Bestrooi met wat rozemarijn (of tijm) en bak nog 20 min. Tussendoor nog een keer omhusselen.
Lekker met (zelfgemaakte?) mayonaise of ketchup en een frisse salade!