Pastinaak met aardappels uit de oven

pastinaak en aardappel uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Chinese kool soep met koekkruiden

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…

Bekijk het recept

Pastinaken combineren heerlijk met aardappels uit de oven. De aardappels hebben wat meer tijd nodig, maar dat is natuurlijk geen probleem. Eerst gaan de aardappels de oven in, intussen maak je de pastinaken schoon en na een kwartiertje mogen die ook de oven in. Heerlijk met wat (zelfgemaakte) mayonaise of ketchup en een frisse salade!

Ingrediënten

  • 750 g pastinaak
  • 750 g aardappels
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl rozemarijn of tijm
  • zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220ºC. Boen de pastinaak en aardappels schoon met een groenteborstel of een nieuw schuursponsje en dep ze droog. Snijd lelijke plekjes van aardappels en pastinaken weg en snijd de aardappels in parten en de pastinaak in niet te dunne schijven. Verdeel de aardappels over een bakplaat en hussel ze om met een royale scheut olijfolie. Zet ze in de oven en zet de wekker op 15 min. Na 15 min hussel je ze om en voeg je ook de pastinaak toe en de plakjes knoflook. Zet de oven eventueel wat lager op 200°C. Bestrooi het geheel met wat rozemarijn (of tijm) en bak nog 20 min. Tussendoor nog een keer omhusselen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK