Peen en bleekselderij

Peen en bleekselderij samen gestoofd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Dit is de week van de combinaties! Twee groenten samen in een pan, dat kan heel goed. Je moet een beetje letten op de bereidingstijd natuurlijk, maar twee kleuren of texturen op je bord, dat maakt het eten wat avontuurlijker. Wat mij betreft gaat eten over iets nieuws beleven, je zintuigen prikkelen en daar van genieten. En dat kan dus ook al met zoiets simpels als wortels en bleekselderij, het is niet zo hoogdravend als het klinkt!

Ingrediënten

600 g peentjes, 5-6 stengels bleekselderij, 1 rode ui, 1 tl tijm, ½ bouillonblokje, scheutje olie of lepel boter

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boen de peentjes schoon en snijd in stukken, was de bleekselderij, trek eventuele draden er uit en snijd ook in stukken. Eventueel blad houdt je apart, en hak je straks fijn om te garneren. Pel de ui en snipper fijn. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit het uitjes glazig. Voeg de wortels toe en bak even mee. Voeg tijm toe en bleekselderij en bak nog een paar min. Los een half bouillonblokje op in een kopje heet water en giet dit bij de groente. Stoof met een deksel op de pan  in 10-15 min. gaar. Bestrooi met wat peper en het fijngehakte selderijblad.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK