Peterseliesalade

peterseliesalade met rode ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…

Bekijk het recept

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Dit recept is bij benadering wat ik afgelopen november proefde op een streetfoodkraam in Berlijn: een salade van puur peterselie. Ik vond het geweldig! Je eet er niet een bord vol van, maar het is zeer verfrissend en een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees of gegrilde groente. Peterselie is wat mij betreft sowieso geweldig spul: vol vitamine C en vooral een prachtige opfleurder van veel maaltijden. Je kunt de peterseliesalade ook uitbreiden naar een meer maaltijdachtige salade: gewoon simpelweg wat gekookte couscous/gierst/ quinoa toevoegen en eventueel ook nog wat muntblaadjes, tomaatjes of blokjes komkommer! Of je voegt nog andere groene kruiden en blaadjes sla toe, dat kan natuurlijk ook! Speel maar een beetje in de keuken!

Ingrediënten

  • 1 flinke bos peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • snufje sumak
  • 1 tl granaatappelsiroop
  • 1 tl azijn
  • 2 el goede olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de peterselie grondig en laat goed uitlekken of zwier droog. Pel de ui en snipper heel fijn. Doe de ui in een kom en strooi er wat zout over. Doe de granaatappelsiroop, sumak en azijn bij en roer even om. Heb je geen sumak en granaatappelsiroop, gebruik een beetje appelstroop! Haal de dikste steeltjes ui de peterselie en hak het mooi fijn. Meng met de ui en serveer meteen.