Peterseliesalade

peterseliesalade met rode ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Dit recept is bij benadering wat ik afgelopen november proefde op een streetfoodkraam in Berlijn: een salade van puur peterselie. Ik vond het geweldig! Je eet er niet een bord vol van, maar het is zeer verfrissend en een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees of gegrilde groente. Peterselie is wat mij betreft sowieso geweldig spul: vol vitamine C en vooral een prachtige opfleurder van veel maaltijden. Je kunt de peterseliesalade ook uitbreiden naar een meer maaltijdachtige salade: gewoon simpelweg wat gekookte couscous/gierst/ quinoa toevoegen en eventueel ook nog wat muntblaadjes, tomaatjes of blokjes komkommer! Of je voegt nog andere groene kruiden en blaadjes sla toe, dat kan natuurlijk ook! Speel maar een beetje in de keuken!

Ingrediënten

  • 1 flinke bos peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • snufje sumak
  • 1 tl granaatappelsiroop
  • 1 tl azijn
  • 2 el goede olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de peterselie grondig en laat goed uitlekken of zwier droog. Pel de ui en snipper heel fijn. Doe de ui in een kom en strooi er wat zout over. Doe de granaatappelsiroop, sumak en azijn bij en roer even om. Heb je geen sumak en granaatappelsiroop, gebruik een beetje appelstroop! Haal de dikste steeltjes ui de peterselie en hak het mooi fijn. Meng met de ui en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK