Peterseliesalade

peterseliesalade met rode ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Dit recept is bij benadering wat ik afgelopen november proefde op een streetfoodkraam in Berlijn: een salade van puur peterselie. Ik vond het geweldig! Je eet er niet een bord vol van, maar het is zeer verfrissend en een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees of gegrilde groente. Peterselie is wat mij betreft sowieso geweldig spul: vol vitamine C en vooral een prachtige opfleurder van veel maaltijden. Je kunt de peterseliesalade ook uitbreiden naar een meer maaltijdachtige salade: gewoon simpelweg wat gekookte couscous/gierst/ quinoa toevoegen en eventueel ook nog wat muntblaadjes, tomaatjes of blokjes komkommer! Of je voegt nog andere groene kruiden en blaadjes sla toe, dat kan natuurlijk ook! Speel maar een beetje in de keuken!

Ingrediënten

  • 1 flinke bos peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • snufje sumak
  • 1 tl granaatappelsiroop
  • 1 tl azijn
  • 2 el goede olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de peterselie grondig en laat goed uitlekken of zwier droog. Pel de ui en snipper heel fijn. Doe de ui in een kom en strooi er wat zout over. Doe de granaatappelsiroop, sumak en azijn bij en roer even om. Heb je geen sumak en granaatappelsiroop, gebruik een beetje appelstroop! Haal de dikste steeltjes ui de peterselie en hak het mooi fijn. Meng met de ui en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK