Pindasoep met bleekselderij

Print Friendly, PDF & Email

pindasoep met bleekselderij

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept

Ingrediënten

6 flinke bleekselderijstengels; scheutje olie; 1 ui; 2 teentjes knoflook, gehakt; ½ tl sambal; 1 bouillontablet; 6 el pindakaas;  1 el ketjap manis; verse koriander; 2 eieren

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderijstengels, trek eventuele draadjes eruit en snijd ze in dunne boogjes. Kook de eieren in 10 min. hard. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook en bleekselderij toe. Laat een paar min. zachtjes bakken en voeg sambal toe. Voeg ¾ l water toe en de bouillontablet. Laat 10 min. zachtjes koken en voeg de pindakaas toe en roer tot de pindakaas helemaal is opgelost. Breng op smaak met ketjap. Pel intussen de eieren en snijd in plakjes en hak de koriander. Serveer de soep met de koriander en de plakjes ei er op. Lekker met een handje kroepoek of emping erbij!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept