Pompoentaart met sinaasappel en gember
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Hartige taarten, ik bak ze graag. Ik hou van de combinatie van vulling en deegkorst, al is niet iedereen hier in huis daar een liefhebber van. Maar, allez, ik ben de chef in de keuken! Deze taart met pompoen is zacht en toch een beetje kruidig en dat kan pompoen natuurlijk goed hebben. Eet hem warm met een lekkere groene salade ernaast en de volgende dag een stukje koud mee naar kantoor, dat smaakt ook goed.
Ingrediënten
1 pompoen, 1 ui, 1 pakje bladerdeeg (6 plakjes), 2 eieren, 4 el kwark of ricotta, rasp van 1 sinaasappel, 2 tl kerrie, 1 el verse gehakte gember, 1 el sesamzaadjes, p&z, olie om te bakken
Bereiding
Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en verwarm de oven vast voor op 200ºC. Was de pompoen en haal lelijke stukjes van de schil. Halveer dan de pompoen, hak in repen en verwijder de zaadjes. Snijd dan in stukjes. 500 g pompoenstukjes is wel genoeg, iets meer kan natuurlijk ook, je kan de rest van de pompoen onder folie een dag of 2 bewaren in de koelkast. Pel en snipper een ui. Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut olie en bak de ui glazig. Voeg dan de pompoen toe en bak 5 min mee. Giet er dan een half kopje water op en stoof met een deksel op de pan in 10-15 min. tot de stukjes zacht worden. Kruid met kerrie, gemberpoeder en p&z. Klop in een kom 2 eieren los met de kwark en voeg de rasp van 1 sinaasappel toe, (of iets minder, het is een sterke smaak). Meng er de pompoenstukjes door en stamp het geheel eventueel een beetje met een aardappelstamper. Vet een springvorm in en bekleed met het bladerdeeg, maak een opstaande rand. Vul met het pompoenmensgel en strijk glad. Strooi er wat sesamzaadjes over. Bak 25-30 min. tot het deeg gaat kleuren en het pompoenmengsel stevig wordt.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 369
- Volgende »