Pompoenwedges

Pompoenwedges

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

De oranje pompoen is makkelijk: alleen schoonwassen en lelijke plekjes eraf volstaat voor de meeste bereidingen. Deze pompoen is lekker kruidig door de venkel en koriander en smaakt bijvoorbeeld heel goed met rijst, gebakken bonen en een flinke groene salade.

Ingrediënten

1 oranje pompoen, olijfolie, 2 venkelzaadjes en/of 2 tl korianderzaadjes, eventueel 1 tl chilivlokken of poeder, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pompoen, snijd steelaanzet, onderkant en eventuele lelijke plekjes eraf en klief dan doormidden. Snijd de helften in dunne parten en verwijden de zaden. Snijd in gelijkmatige stukjes.  Spreid ze uit op een grote bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar liggen, want dan wordt het te vochtig. Sprenkel er olijfolie over en hussel even om. Kneus in een vijzel de venkel- en korianderzaadjes en strooi deze over de pompoen. Strooi er ook p&z over en als je wilt wat chili poeder. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 min. Keer dan de stukjes een keer en bak nog 15 min. tot de pompoen gaar is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK