Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf naanbrood bij. Ik deed dat overigens met glutenvrije bloem en dat ging wonderwel ook prima! Heb je geen zin of tijd om naanbrood te maken, een wrap met kaas of een kaastosti smaken er ook prima bij!

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 ui, 2 aardappels, 1 stukje verse gember, 1 stukje kurkuma, 1 teen knoflook, 800 ml water, 1 groentebouillonblokje, 1 el garam masala, ½ el kerrie, olie, p&z, om te garneren:, wat verse koriander of peterselie of geroosterd amandelschaafsel, Voor het naanbrood:, 200 g tarwebloem, 150 g (liefst dikke Griekse) yoghurt, 50 g roomboter (ongezouten), ½ zakje bakpoeder, 1 teentje knoflook, 1 tl zout, olie, verse koriander

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bereid eerst de groente voor. De ui en knoflook pellen en fijn snijden. De aardappels schillen en in blokjes snijden. De bloemkool in roosjes, de stronk in plakjes. De gember en kurkuma schillen en heel fijn hakken of raspen. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg gember, kurkuma, kerriepoeder en garam masala toe. Bak 1 minuutje mee en voeg dan de bloemkool een aardappel toe. Roer om, druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 800 ml water toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 20 min. tot de bloemkool zacht genoeg is. Pureer het geheel met een staafmixer, proef voor p&z. Garneer met wat fijngehakte peterselie of koriander, of rooster wat amandelschaafsel en gebruik dat.

Maak je zelf naanbrood, bereid dan eerst het deeg voor!
Meng de bloem met bakpoeder en zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en schep daar de yoghurt en olie in.  Kneed dit met zachte hand in ongeveer 10 min. tot een soepel deeg, misschien moet er wat meel of juis een drupje water bij. Wrijf de deegbol in met wat olie en laat het daarna onder een vochtige doek een uur rusten. Verdeel dan het deeg in 8 gelijke delen, maak er 8 balletjes van. Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt. Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen. Verhit een heel klein beetje olie in een grillpan of koekenpan, doe daarin 1 of 2 broodjes en wacht tot de bovenkant een beetje begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere plakjes deeg. Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor fijngesneden knoflook. Na het bakken van de naan smeer je het direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept