Prei-knolselderijsoep

Prei-knolselderijsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Knolselderij en prei, dat vraagt bijna om snert, maar je kunt de erwten ook weglaten en er dit lekkere soepje mee maken! Een snertrecept vind je overigens hier! Wij eten thuis ontzettend vaak soep. De meisjes krijgen het vaak mee in een thermosbeker naar school, ze eten het liever dan brood. Dus sta ik ’s ochtends vroeg vaak al soep te koken en eigenlijk is dat echt niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Je snijd wat groenten, maar het hoeven geen mooie stukjes te zijn dus het gaat snel. De meeste tijd is wachttijd, de soep moet gaarkoken. In die tijd kan je dus gewoon iets anders doen, ontbijten bijvoorbeeld! Een goede thermosbeker is dan natuurlijk nog wel een vereiste, maar die zijn ook steeds beter te krijgen. Kies er het liefst wel eentje van rvs en BPA vrij, zou ik zeggen. Je gezondheid is iets om in te investeren.

Ingrediënten

2 preien, ½ knolselderij, 3 kleine aardappels, 1 teen knoflook, ½ bosje gehakte selderij, 2 bouillonblokjes (ik nam kip), 1 el mosterd, peper, 800 ml water

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal een mes van nét boven de wortelaanzet naar boven door de prei en snijd ze zo in twee helften, die onder nog aan elkaar zitten. Je spoelt de prei nu gemakkelijk schoon onder de stromende kraan. Zwiep het water eruit, snijd het kontje eraf en snijd de prei in stukjes, leg eventueel wat van het wit weg ter garnering straks. Halveer de knolselderij en schil het stuk. Snijd dan in blokjes. Schil de aardappels en snijd ook in blokjes. Pel het teentje knoflook. Verwarm een scheut olie in een soeppan en fruit de knolselderij en prei aan. Pers de knoflook erbij en druk op de bodem van de pan de bouillonblokjes stuk. Voeg er 800 ml water aan toe en breng aan de kook. Kook 15-20 min. en pureer dan met een staafmixer. Misschien moet er nog wat water bij? Maak op smaak met een lepel mosterd , wat vers gehakte selderij en wat peper. Garneer in de kom met wat achtergehouden wit van de prei. Lekker mee naar je werk of school, of thuis, als makkelijke maaltijd met een lekker broodje!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK