Prei met kikkererwten en citroen

prei in de pan met kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

O, daar had ik nou zin in, prei! Meestal belandt prei in een soep of gemixte groenteschotel, maar op zichzelf is het ook een heerlijke groente. Deze versie is heel eenvoudig, maar heel erg smakelijk in al zijn eenvoud! Lekker met rijst of aardappelpuree!

Ingrediënten

700 g prei, 1 teen knoflook, 1 takje verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde naaldjes), ½ citroen, 1 blik kikkererwten, 3 el olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd lelijk blad van de bovenkant van de prei, steek een mes net boven het kontje en snijd de prei in twee delen. Was deze waaier onder de kraan en snijd dan de prei in stukjes, het kontje gooi je weg. Pel de knoflook en hak fijn. Was het takje rozemarijn, ris de naaldjes van het takje en hak grof.  Verwarm een scheut olie  in een pan met een dikke bodem en bak de rozemarijn en knoflook tot de knoflook nét aan gaat kleuren. Doe eerst het groen van de prei erbij en bak dit al omscheppend tot alles glanst en de prei heldergroen wordt. Voeg dan het wit er bij en bak al omscheppend net zolang tot je de prei gaar genoeg vindt. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bak ze de laatste minuten mee met de prei. Maak op smaak met peper en wat rasp en sap van een citroen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK