Prei-omelet met gebakken krieltjes

preiomelet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij shoarma

Knolselderijshoarma op een pitabroodje met knoflooksaus
Bekijk het recept

Boekweitsalade met bietjes, radijs en rucola

Boekweit is een beetje een vergeten gewas, wat mij betreft ten onrechte. In een salade, koud of lauwwarm, smaakt hij…

Bekijk het recept

Ingrediënten

800 g prei
750 g krieltjes, 8 min. voorgekookt
5 el olijfolie
6 eieren
100 ml melk
150 g oude kaas, geraspt
p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak de prei schoon; snijd bovenkant bij en verwijder eventueel lelijk blad. Snijd de prei net boven de wortelvoet van onder naar boven in de lengte doormidden en was de prei helften onder de kraan. Schud het water eruit en snijd de prei in halve ringetjes. Op het laatst snijd je de wortelvoet af, die gooi je weg.

In kom eieren loskloppen met melk en peper en zout naar smaak. Helft van geraspte kaas erdoor roeren.

In grote koekenpan 2 el olie verhitten en prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar bakken. Eimengsel erbij schenken. Rest van kaas erover strooien en deksel op pan leggen. Omelet op heel laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 10-15 min. laten stollen.

In ruime pan op matig vuur krieltjes in 3 el olie afgedekt in 10 min. bakken, regelmatig omschudden. Daarna neem je het deksel van pan en bak je ze al omscheppend in 3-5 min. goudbruin.

Omelet in 8 punten snijden. Op elk bord 2 punten omelet leggen en de krieltjes er naast scheppen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK