Preiquiche

Preiquiche

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgettesoep

Courgettesoep met peterselie

Lekker makkelijk soepje

Bekijk het recept

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Extra lekker met zelfgemaakte seroendeng

Bekijk het recept

Sinds een tijdje eten we thuis bijna helemaal glutenvrij. Dat is even wennen, maar er is zoveel dat je kan eten, dat het eigenlijk prima gaat. Maar hartige taart, dat begon ik te missen. Met een glutenvrije meelmix bleek het echter prima te gaan! Je kan zelf makkelijk een meelmix maken die voldoet: mix rijstmeel, maismeel, maizena of tapioca meel. Kokosmeel kan ook, maar gebruik daar maximaal 10 % van, want die maakt het deeg als snel te droog. Voor de gluteneters onder ons: je kunt natuurlijk ook gewoon bloem nemen!
Voor de vulling nam ik blauwe geitenkaas, maar elke andere kaassoort is natuurlijk ook prima. Lekker met een frisse salade erbij!

Ingrediënten

750 g prei, scheut olijfolie, 4 eieren, 125 ml (soja)room, 150 g jong belegen kaas of blauwe geitenkaas, 1 teentje knoflook, 1 tl kerriepoeder, p&z, 1 el pijnboompitjes, voor het deeg: neem kant en klaar bladerdeeg of maak zelf een deeg:, 150 g glutenvrijbakmeel (bloem kan ook), 75 g boter, 1 ei, 1 el koud water, een snuf zout

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst het deeg: snijd de koude boter in blokjes en wrijf het met het meel tot kruimels, meng daarna het ei, water en zout erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en laat het deeg even rusten terwijl je de prei voorbereid. Of leg het bladerdeeg vast uit om te ontdooien. Verwarm vast de oven voor op 180°C. Snijd de preien doormidden, spoel ze schoon onder de kraan en zwiep het water eruit. Snijd ze in stukjes. Pel het teentje knoflook. Bak de prei in een braadpan in olijfolie. Voeg kerrie en peper toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Bak het tot het zacht begint te worden, net beetgaar. Draai dan het vuur uit. Snijd de kaas intussen in blokjes en bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in. Rol het deeg uit en bekleed het bakblik ermee, maak een opstaande rand tot ongeveer 2/3 hoogte (of leg de plakjes bladerdeeg over elkaar en druk de randjes goed aan). Meng de eieren met de room en wat p&z en meng de prei erdoor. Meng de helft van de kaas erdoor en stort het preimengsel in het bakblik. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de rest van de kaasblokjes en de pijnboompitjes. Schuif de taart in de oven en bak ongeveer 35-40 min. gaar, het ei moet gestold zijn.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK