Quiche met snijbiet en citroen

2420-snijbiet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Ik ben dol op citroen in de keuken, vandaar dat je die vaak terugziet komen in mijn recepten. Een beetje frisheid, die geur: in zowel zomer als winter is dat lekker! Ook met snijbiet smaakt citroen heel fijn, in deze taart bijvoorbeeld. Eerder al maakte ik een citroenige lasagne. Hou je nou niet van citroen, laat ‘m dan gewoon weg! Als smaakmaker kun je ook wat extra kruiden nemen of extra kaas. Knoflook kan natuurlijk ook. Durf te variëren met wat jou lekker lijkt!

Ingrediënten

  • Als je zelf deeg wilt maken:
  • 300 g bloem
  • 150 g boter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 2-3 el koud water
  • anders een pakje kant en klaar bladerdeeg
  • Verder:
  • 700 g snijbiet
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 tl gedroogde tijm 0f blaadjes van paar takjes gerist
  • p&z
  • 1 pakje zijdentofu of ricotta
  • 2 eieren
  • p&z
  • eventueel handje geraspte (Parmezaanse) kaas

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Als je zelf deeg maakt, maak je dat eerst. Meng de bloem, boter, zout, ei en 2 el water in een kom tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde el water toe. Het deeg moet stevig zijn, maar niet té droog. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het uit met een deegroller tot een lap. Ik nam  diepvriesbladerdeeg, dat hoef je alleen maar uit te leggen om te ontdooien. Verwarm de oven vast voor op 200°C. Was de snijbiet en snijd de stengels uit de bladeren.   Snij de stengels in stukjes en stoof deze in een ruime pan in wat olijfolie. Voeg na 5 min. het in repen gesneden bladgroen toe en stoof tot alles slinkt).  Giet het vocht af van de tofu en roer het met een garde glad in een kom. Meng er 2 eieren door, de tijm, rasp van de hele citroen en sap van ongeveer een halve citroen (naar smaak) en ruim p&z. Laat de gestoofde snijbiet uitlekken in een vergiet, druk zoveel mogelijk vocht er uit. Meng de snijbiet met het tofumengsel. Vet een quichevorm in en bekleed met het deeg. Stort het snijbietmengsel erin, strijk het glad en rasp er eventueel wat kaas over. Bak 30 min. in de oven. Warm en koud lekker!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK