Raapsteel salade met komkommer en wortel

raapstelen salade met wortel, komkommer en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Mmm, heerlijk, frisse blaadjes in het voorjaar! Je kan natuurlijk de raapsteeltjes in een Hollandse stamppot stoppen, maar deze salade met een beetje Oosterse twist is ook een aanrader! De smaakmakers zijn limoen, tamari en geroosterde sesamolie. Vooral die laatste is echt een topper om je gerechten wat meer diepte te geven, een lepeltje is al voldoende. Wanneer je het in warme gerechten stopt, voeg je het liefste het pas ná het koken toe, zo blijven de meeste voedingsstoffen behouden.  Deze salade is lekker bij gebakken aardappels en vis of gebakken tofu. Met gekookte quinoa en een blik uitgelekte kikkererwten of kidneybonen tover je deze salade om in een maaltijdsalade, misschien dat je dan beter twee bosjes raapstelen gebruikt.

Ingrediënten

  • 1 bosje raapstelen
  • 1 flinke wortel
  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el tamari
  • peper
  • 2 el sesamzaad

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de wortelvoetjes van de raapstelen, haal het elastiekje er af en verwijder lelijke blaadjes. Was de raapsteel zorgvuldig en zwier droog. Pers de limoen uit in een kom. Maak de wortel schoon en rasp hem in de kom en meng door het limoensap. Snijd het stuk komkommer in kwarten en snijd in blokjes. Snijd de raapstelen in fijne stukjes. Meng komkommer en raapstelen met de wortel en sprenkel er de 2 soorten olie en de tamari over. Maal er wat peper over en hussel goed om. Strooi er het sesamzaad over en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK