Raapstelen-frittata

frittata met raapsteel en kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Plaattaart met courgette, paprika en tonijn

Plaattaart met courgette, paprika en tonijn

“Een soort pizza Niçoise”” , vond Meike dit. Ook een aardige naam, maar in de Niçoise horen natuurlijk sperziebonen en…

Bekijk het recept

Bloemkool wellington met tofu

Bloemkool wellington met tofu
Bekijk het recept

Altijd een lekkere combinatie, raapsteel en ei. Je kan dit recept ook met andijvie of spinazie maken, maar gebruik dan niet de hele portie groen. Of wel, maar dan moet je ook meer eieren gebruiken.

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen
  • 8 eieren
  • scheutje room of melk
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 100 g JB geitenkaas (of iets anders)
  • 2 el pijnboompitjes
  • boter om in te vetten
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de worteltjes van de raapstelen, verwijder lelijk blad en was ze goed. Slinger droog of laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 el olie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook 5 min. tot de ui zacht en glazig is. Snijd de raapstelen in stukjes en bak ze 2 min. mee met de ui tot ze geslonken zijn. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen of giet het af. Draai het vuur uit en laat een beetje afkoelen. Klop de eieren los met de melk en voeg p&z en oregano toe. Snijd de kaas in blokjes. Vet een lage ovenschaal in met wat boter en verdeel de raapsteel over de bodem, met zo min mogelijk vocht. Schenk de eieren erover, verdeel de kaasblokjes en strooi de pitjes erover. Bak in het midden van de oven in 20-25 min. gaar. Snijd in punten en serveer.