Radijs met boter en zout

radijsjes met zout en boter

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Van Manou leerde ik hoe de Fransen graag radijsjes eten: met boter en zout. Dit is natuurlijk eigenlijk geen echt recept, want meer dan dit is het ook niet: boter en zout. Toch wil ik het jullie niet onthouden, want ohlala, dat is echt lekker! In een mum van tijd was er een heel bordje radijsjes opgeknaagd! Radijsjes zijn verder ook heerlijk om je salade mee op te fleuren of je boterham met kaas en natuurlijk kun je ook een stokbroodje nemen!

Ingrediënten

  • roomboter
  • zeezoutvlokken of Himalaya zout

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de radijsjes, laat het groen er eventueel aan, haal eventueel het staartje onderaan er vast af. Smeer op elke radijs een beetje boter en dip ze voorzichtig in een beetje zout, het liefst zeezoutvlokken of dat lekkere Himalaya zout.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Troostvoer bij miezerweer

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditioneel Toscaanse soep

Bekijk het recept