Radijsbladsoep
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptDie mooie Chinese radijzen hebben heel veel blad, dat je prima kan verwerken in een gerecht. Stoof het als groente, doe het door een stamppotje of maak deze knalgroene soep, hij is echt heel lekker!
Ingrediënten
- 1 portie groen van de radijs
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 4 aardappels
- scheut olijfolie
- 1 bouillontablet (kip of groente)
- 8 dl water
- ½ el kerriepoeder
- p&z
- eventueel scheutje geroosterde sesamolie
Bereiding
Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de aardappelblokjes en kerrie toe en bak 5 min. mee. Duw het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat met een deksel op de pan gaar koken, ongeveer 10 min. Was het radijsblad zorgvuldig en snijd in reepjes. Voeg het toe aan de soep en kook 5 min. mee. Pureer de soep zo glad als je kan met een blender of staafmixer, een roerzeef kan ook. Breng op smaak met een klein beetje sesamolie, p&z en garneer eventueel met een paar radijsplakjes. Serveer meteen, met desembrood met boter.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
