Radijssalade met sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…
Bekijk het receptAndijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.
Bekijk het receptEen verrassende salade van die leuke witte radijzen, die ook wel ijspegels worden genoemd. De gember gaat er wonderwel goed bij!
Ingrediënten
1 bosje witte radijzen (ijspegels), 2-3 bosuien, 1 el sesamzaad, 2 cm verse gember, 2 el sesamolie (of 1 tl geroosterde sesamolie en 1 ½ el andere olie), 1 el rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, ½ tl witte peper, ½ tl zout
Bereiding
Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom met de olie, azijn, suiker en p&z. Maak de radijzen en bosuien schoon en snijd in dunne ringetjes en dunne plakjes. Rooster het sesamzaad in een droog koekenpannetje en laat daarna afkoelen op een bordje. Meng de radijs en bosui door de dressing, strooi het sesamzaad erover en serveer. *Natuurlijk kun je er ook nog een bedje van slablaadjes onder doen, als je de salade wilt uitbreiden!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »