Rode kool gestoofd in tomatensaus

rode kool gestoofd in tomatensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli roerbak met cashewnoten

Lekker pittig en snel klaar

Bekijk het recept

Rode kool met couscous

Zacht, knapperig en kruidig in één gerecht

Bekijk het recept

Eigenlijk omdat de collega’s de passata in de aanbieding wilden doen, kwam ik op het idee om te kijken of rode kool en tomaat te combineren zijn. Ik had het nog nooit gedaan, maar ik vond zowaar een aantal recepten die me inspireerden en ging aan de slag. Het smaakt prima bij rijst of pasta, je zou bijvoorbeeld voor die leuke rode linzen fusilli kunnen gaan, dan heb je ook meteen de eiwitten te pakken, maar je kan ook de rode kool stoof verrijken met bijvoorbeeld een blik kidneybonen of zwarte bonen (of een blik van elk!  Wel laten uitlekken!)

 

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • p&z
  • 1 fles passata

Bereidingstijd: 59 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en snipper beide fijn. Verhit een royale scheut olie in een ruime pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook zacht. Intussen spoel je de rode kool af, verwijder een eventueel lelijk blad en snijd doormidden. Daarna snijd je parten, telkens een stukje, door de kern heen, zodat het bij ze bij elkaar blijven. Schuif de ui naar de buitenkant van de pan en leg de parten rode kool in de pan. Bak rustig en geef wat p&z.  Na een 5 minuten keer je ze om, werk de ui een beetje eroverheen. Bak nog 5 min. en giet dan de passata er overheen, Spoel de fles om met een beetje water en giet dat er bij. Stoof met een deksel op de pan in ongeveer 45 min. zacht en gaar, in de oven zou ook kunnen. Keer halverwege een keer en voeg eventueel nog wat water toe. Lekker bij rijst! Je kunt de rode kool ook nog verrijken met een blikje kidneybonen of zwarte bonen (of allebei!), voeg ze (goed uitgelekt) het laatste kwartier toe en warm goed door. Wil je dit gerecht iets kruidiger? Kruidnagel of komijn smaakt erg lekker. Lekker met rijst, maar ook heel goed met pasta.