Rode kool met ui

0522 rodekool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.

Bekijk het recept

Rode kool is zo’n winters gerecht dat je associeert met lange kooltijden, maar op deze manier kun je hem in een half uurtje bereiden en smaakt hij verrassend toegankelijk! Wij aten en quinoa, gebakken sojabrokjes en tahinsaus bij. En een beetje salade, omdat we dat bijna altijd eten en deze maaltijd natuurlijk nog wel wat kleur kan gebruiken. Aardappels en stoofvlees of zilvervliesrijst en linzen zijn er ook erg lekker bij.

Ingrediënten

1 kleine rode kool en ongeveer evenveel ui aan volume (dus ongeveer 4 of 5 ), paar el boter of kokosvet, teen knoflook, snuf kruidnagelpoeder, p&z, scheutje ketjap

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, klief doormidden en snijd de kern er uit. Snijd vervolgens in fijne reepjes, ik gebruikte hiervoor mijn geliefde keukenmachine. Snijd de rode kool in fijne stukjes. Pel ui en knoflook en snipper vast de uien. Bak de rode kool met royaal vet en voeg als alles goed heet begint te worden de uiensnippers toe. Als het dreigt aan te bakken, voeg je nog wat vet toe. Telkens goed omscheppen. Bak op zacht vuur gaar, breng op smaak met knoflook uit de pers, een snuf kruidnagelpoeder, wat p&z en op ’t laatst een scheutje ketjap.