Rode kool met ui

0522 rodekool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Rode kool is zo’n winters gerecht dat je associeert met lange kooltijden, maar op deze manier kun je hem in een half uurtje bereiden en smaakt hij verrassend toegankelijk! Wij aten en quinoa, gebakken sojabrokjes en tahinsaus bij. En een beetje salade, omdat we dat bijna altijd eten en deze maaltijd natuurlijk nog wel wat kleur kan gebruiken. Aardappels en stoofvlees of zilvervliesrijst en linzen zijn er ook erg lekker bij.

Ingrediënten

1 kleine rode kool en ongeveer evenveel ui aan volume (dus ongeveer 4 of 5 ), paar el boter of kokosvet, teen knoflook, snuf kruidnagelpoeder, p&z, scheutje ketjap

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, klief doormidden en snijd de kern er uit. Snijd vervolgens in fijne reepjes, ik gebruikte hiervoor mijn geliefde keukenmachine. Snijd de rode kool in fijne stukjes. Pel ui en knoflook en snipper vast de uien. Bak de rode kool met royaal vet en voeg als alles goed heet begint te worden de uiensnippers toe. Als het dreigt aan te bakken, voeg je nog wat vet toe. Telkens goed omscheppen. Bak op zacht vuur gaar, breng op smaak met knoflook uit de pers, een snuf kruidnagelpoeder, wat p&z en op ’t laatst een scheutje ketjap.