Eiersoep met flowersprouts

Print Friendly, PDF & Email

ei soep met groente

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Flowersprouts zijn grappige, fluffy mini-boerenkooltjes. Leuk om in zijn geheel in de soep te laten drijven, leek me. En ik was bezig met ‘egg drop’ of ‘egg flower’ soep en besloot dit te combineren.  Een zachte, gevulde groentesoep is het resultaat. De rest van de groente mix van prei-wortel en flowersprouts gaat in een lekkere wokschotel deze week!

Ingrediënten

200 g flowersprouts, 1 prei, 1 wortel, 1 el geraspte gember, 1 teen knoflook, potje kippenbouillon, olie, 1 el maïzena, 2 eieren, snufje kurkumapoeder, sambal naar smaak, eventueel lepeltje geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak alle groente schoon. Snijd onderkant van de flowersprouts bij, verwijder lelijke blaadjes. De prei mag in ringetjes, de wortel in plakjes of dunne reepjes. Breng 400 ml water met een snuf zout aan de kook. Blancheer hierin de wortelreepjes beetgaar, schep ze uit de pan en voeg dan de prei en flowersprouts toe en kook die ook beetgaar. Giet daarna het kookvocht over in een andere pan en voeg de kippenbouillon en nog ongeveer een halve pot heet water toe. Houd de groente warm met een deksel op de pan. Rasp de gember en knoflook en voeg toe aan de bouillon, maak op kleur met wat kurkuma en proef even of je hem zout genoeg vindt, misschien wil je er ook wat sesamolie in? Bind de soep een klein beetje met een lepel maïzena die je eerst even oplost in wat water. Kluts de eieren los in een kommetje. Roer stevig in de soep en giet het ei er in. Verdeel de soep over kommen, schep de groenten er op en als je wilt een drupje sambal.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK