Rode kool salade met sinaasappel

rode kool salade met granaatappel en sinaasappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Glutenvrije stoofperen kerst-cakejes

Een lekker dessert of als kerst-ontbijt!

Bekijk het recept

Pompoen uit de oven met paddenstoelensaus

Een bijzonder gerecht met jeneverbessen

Bekijk het recept

Rode kool kan ook heel goed als salade, dat bewijst dit mooie recept. Het komt uit het kookboek van de Veldkeuken, een restaurant dat veel lekkers op de kaart heeft en bovendien biologisch kookt, dat is altijd extra lekker!  Deze salade viel thuis erg goed in de smaak! Lekker bij zoiets als gebakken aardappels, maar ook bij een Indiase of Arabisch geïnspireerde stoofpot en rijst zal dit goed smaken.

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool
  • 2 el rozijnen
  • 2 sinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 2 el gembersiroop
  • sap van 1 citroen
  • ½ tl kaneel
  • 3 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • p&z

     

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal lelijk blad van de rode kool en snijd de onderkant een stukje af. Pel voorzichtig 4 bladeren los om straks als serveerbakjes te gebruiken voor je salade. Halveer de kool en snijd de harde kern er uit. Snijd ongeveer 300 g kool in heel fijne reepjes. Rasp de schil van één sinaasappel (of iets minder, het is een sterke smaak) en pers de vrucht dan uit. Doe het sap en de rasp in een pannetje en verwarm met het sap van 1 citroen, 2 el gemberiroop, kaneel, de rozijnen en wat p&z. Laat even koken en meng er dan de olie door. Meng de warme dressing met de fijn gesneden kool in een kom, dek af met een bordje en zet er iets zwaars op, zodat de kool goed smaak opneemt, laat een half uur (of wat langer) staan. Pel intussen de granaatappelpitjes uit de vrucht en schil de andere sinaasappel, verdeel in partjes en snijd in stukjes. Rooster de sesamzaadjes in een droog koekenpannetje. Meng de sinaasappelstukjes en 2/3 van de granaatappel door de kool, schep het in de bakjes en bestrooi met de resterende pitjes en de sesamzaadjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK