Rode spitskool salade

salade van rode spitskool met appel en groene kruiden

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

De rode spitskool smaakt verrassend zacht. Heel geschikt voor een knapperige salade, wat mij betreft. Lekker met gebakken aardappels erbij! In plaats van appel smaken blauwe bessen ook erg goed in deze salade, probeer maar eens!

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 paarse spitskool
  • 1 (rode) appel
  • 2 el pijnboompitjes
  • handje peterselie en/of basilicum
  • voor de dressing:
  • 1 volle tl mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 3-4 el olijfolie
  • p&z
  • als je wilt ook nog 100 g verse geitenkaas of feta

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer in een ruime kom de azijn met mosterd door elkaar en voeg daar de olie en p&z aan toe. Spoel de kool even af, verwijder lelijk blad en halveer hem. Snijd de kern er uit en snijd in heel dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droog koekenpannetje, let op dat ze niet verbranden. Laat afkoelen op een bordje. Was de peterselie en basilicum en hak de peterselie fijn, snijd de basilicum in reepjes. Verkruimel de kaas, als je die ook wilt toevoegen. Meng de kool met de dressing, meng er de appel, kruiden en eventueel de kaas door en bestrooi met de pitjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK