Rode spitskool salade

salade van rode spitskool met appel en groene kruiden

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Amish andijvie sla

Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.

Bekijk het recept

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan,…

Bekijk het recept

De rode spitskool smaakt verrassend zacht. Heel geschikt voor een knapperige salade, wat mij betreft. Lekker met gebakken aardappels erbij! In plaats van appel smaken blauwe bessen ook erg goed in deze salade, probeer maar eens!

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 paarse spitskool
  • 1 (rode) appel
  • 2 el pijnboompitjes
  • handje peterselie en/of basilicum
  • voor de dressing:
  • 1 volle tl mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 3-4 el olijfolie
  • p&z
  • als je wilt ook nog 100 g verse geitenkaas of feta

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer in een ruime kom de azijn met mosterd door elkaar en voeg daar de olie en p&z aan toe. Spoel de kool even af, verwijder lelijk blad en halveer hem. Snijd de kern er uit en snijd in heel dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droog koekenpannetje, let op dat ze niet verbranden. Laat afkoelen op een bordje. Was de peterselie en basilicum en hak de peterselie fijn, snijd de basilicum in reepjes. Verkruimel de kaas, als je die ook wilt toevoegen. Meng de kool met de dressing, meng er de appel, kruiden en eventueel de kaas door en bestrooi met de pitjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK