roergebakken spitskool (met filmpje snij-instructie)

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 spitskool
400 g tofu
4-6 tenen knoflook, in plakjes
1 tl kerriepoeder
2 el sesamolie
4-6 el zoete chilisaus

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat kerriepoeder en zout en laat ze even marineren.
Tip voor knapperige tofu: leg een plank met daarop een gewicht (bijvoorbeeld een conservenblik) op een blok tofu. Laat dit 10 min. staan. Zo loopt het teveel aan vocht eruit en bakt het beter.

Spoel de spitkool af onder de kraan, halveer, snijd de harde kern eruit en snijdt dan in dunne reepjes.

Leg in in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over en laat uitlekken.

Verhit 1 el sesamolie in een wok en bak de tofu in delen goudbruin. Schep ze uit de wok op een bord. Schenk weer 1 el olie in de wok en roerbak de plakjes knoflook tot ze bijna gaan kleuren. Voeg de spitskool toe en roerbak tot je de kool gaar genoeg vindt. Voeg de gebakken tofu en 4-6 el chilisaus toe en laat alles al omscheppend warm worden.

Lekker met mie of rijst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK