Romanesco salade

Ovengerechten in de zomer? Jazeker! Ik vind het perfect, je schuift iets de oven in en je hoeft niet meer te roeren, de oven doet het werk. En Je hoeft het niet gloeiend heet uit de oven op te eten! Bloemkool roosteren in de oven geeft het een heerlijke, beetje nootachtige smaak. De romanesco is een mooie groene variant, maar met gewone bloemkool kun je dit gerecht natuurlijk ook maken. Nog een knapperig broodje of een simpele pasta met pesto en je bent klaar!

Ingrediënten

1 romanesco, 2 el olijfolie, 1 tl komijnpoeder, ½ kropje sla, ½ citroen, royale scheut olijfolie, handje basilicumblaadjes, p&z, 75 g cashewnoten, 1 bolletje mozzarella, 1 teen knoflook, handvol cherrytomaatjes

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven vast voor op 200°C. Maak de romanesco schoon en verdeel in roosjes, snijd grote eventueel doormidden. De stronk kan mee in plakjes. Doe de bloemkool in een kom en hussel om met een scheut olijfolie, komijn en wat p&z. Verdeel over een bakplaat en bak 20-25 min. in de oven. Schep ze halverwege om en zet als je hebt de laatste minuut de grill er bij aan. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze iets kleuren, laat daarna afkoelen op een bordje. Hak ze daarna grof. Was de sla en zwier droog, leg de blaadjes als een rand op een schaal. Snijd vast de tomaatjes doormidden en de mozzarella in stukjes. Meng het sap van een halve citroen met de gehakte basilicum, p&z en een royale scheut olijfolie in de kom van de bloemkool. Meng de bloemkool met de dressing, tomaatjes en mozzarella en leg het in het midden van de slablaadjes. Bestrooi met de cashewnoten en serveer lauwwarm.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK