Rösti van bataat

5023bataat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Snijbiettaart

snijbiettaart

Alweer een snijbiettaart? Jazeker, deze is weer anders dan die van vorige week en het is nu eenmaal zulk lekker…

Bekijk het recept

Bataat  wordt ook wel zoete aardappel genoemd, maar is eigenlijk helemaal geen familie van de aardappel, hij behoort tot de winde-familie. Het is wel een lekkere en leuke vervanger voor aardappel. Simpel uit de oven vind ik hem erg lekker, bataat-hasselbacks zijn ook leuk, maar deze keer probeerde ik rösti uit. En die smaken ook heel goed!

Ingrediënten

  • 500 g zoete bataat
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 à 2 eieren
  • tijm
  • p&z
  • olie om te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de bataten en rasp grof of snijd in dunne reepjes. Knijp met je handen er flink stevig in, zodat er vocht uitkomt en doe het uitgeknepen spul in een ruime kom. Pel een ui en een teen knoflook, snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Doe bij de bataat. Ris wat tijm boven de kom en meng met wat p&z en 1 ei door de bataat. Het moet enige samenhang hebben, misschien wil je nog een tweede ei er in. Ik bakte de rösti op een ingevette bakplaat in de oven (180°C, voorverwarmd), maar een koekenpan kan ook. Schep met een lepel of ijsbolletjestang bergjes op de bakplaat, het is genoeg voor 12 bergjes. Druk een beetje plat en bak 10 min. in de oven, keer ze dan voorzichtig om en bak nog 10 min. In de koekenpan gaan maar een paar per keer, leg ze op een bord met keukenpapier terwijl je de volgende bakt.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK