Rucola salade met witte bonen en tomaat

salade van rucola met tomaat en grote boterbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: stevige soep met brood, bonen en palmkool

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Al eerder maakte ik een soortgelijke salade, deze is nog simpeler. Ik vind de grote boterbonen als salade-toevoeging heel verrassend! Lekker met vers brood erbij als lunch gerecht, of bijvoorbeeld met gebakken aardappels er bij.

Ingrediënten

  • 1 bosje of zakje rucola
  • 2-3 tomaten
  • 1 blik boterbonen (of andere bonen)
  • 1 tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn of citroensap
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng in een kom de olie en azijn met wat p&z en de oregano. Meng de bonen erdoor. Was de rucola en dep voorzichtig droog met een schone theedoek. Hak het grof en leg op de bonen. Snijd de tomaten in blokjes of dunne partjes en doe ook in de kom. Hussel alles door elkaar en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Preisoep met aardappel en mosterd

Een simpel en snel soepje.

Bekijk het recept

Kievit’s kaassaus

kaassaus mer spruiten

Een basic voor je kookrepertoire

Bekijk het recept