Romige Franse spitskoolsoep met spekjes en mosterd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk is het goed om gouwe ouwes te blijven maken maar….
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 334
- Volgende »
Spitskool is zo’n heerlijk makkelijke grote, perfect voor een knapperige salade, een snelle wokschotel of een troostrijke stamppot. Ik maakte er deze week een lekker soepje van en tegen mijn gewoonte in deed ik er deze keer spekjes in. Wel biologische natuurlijk, maar hier in huis wordt nog getwist of dat dan eigenlijk wél ok is voor de varkens. Je kunt ze in ieder geval met een gerust hart weglaten. Wil je toch iets op je soep strooien, dan zouden geroosterde zonnebloempitten er ook lekker op smaken. En dat lijkt me eigenlijk ook best Frans.
Ingrediënten
500 g spitskool, 1 dunne prei, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 100 g bio spekreepjes, 1 l kippenbouillon (pot of tablet), 125 ml slagroom of plantaardige room, 1 el pittige mosterd, vers gemalen zwarte peper, vers geraspte nootmuskaat, ½ tl cayennepeper
Bereiding
Verwijder lelijk buitenblad van de spitskool, spoel hem af en halveer hem. Snijd de kern er uit en snijd in dunne reepjes, misschien heb je niet alles nodig, bewaar de aangesneden kool in een stukje folie, of wikkel er een blad kool om. Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekreepjes knapperig en haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven vet ui en knoflook glazig. Voeg de spitskool en prei er aan toe en bak even mee. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10-15 min. zachtjes koken tot de spitskool zacht is. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room en de mosterd door de soep en maak op smaak met peper, nootmuskaat en cayennepeper. Doe de spekjes in de pan en warm de soep goed door.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk is het goed om gouwe ouwes te blijven maken maar….
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 334
- Volgende »