Salade met geroosterde pastinaak
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ingrediënten Bestel de ingrediënten voor dit recept op de Digitale boerenmarkt.
Bekijk het receptPastinaak is gelukkig niet meer zo’n heel vreemde eend in de bijt, maar helaas is het bij mijn meisjes thuis nog steeds een moeilijke groente. Zelf vind ik het heerlijk uit de oven, in combinatie met aardappel en knoflook en wat tijm en rozemarijn en een flinke klodder mayonaise op mijn bord. Dat lusten de meisjes ook wel. Ook is een pastinaakje in de groentesoep een goed idee, maar neem niet te veel, want de smaak is sterk. Deze week probeerde ik deze twee nieuwe variant: een frisse salade met een wat Oosterse toets. Wat mij betreft geslaagd, maar de meisjes zijn nog steeds niet om. Blijven proeven, is het devies! En ach, we hebben nog even tijd, de opvoeding is nog niet voltooid….
Ingrediënten
1 zakje winterpostelein; 2 pastinaken; 2 el olijfolie; p&z; 2 bosuitjes; 1 el sesamzaad; 1 el sojasaus; 1 el citroensap; 2 el tahin; 1 tl honing; paar takjes koriander.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd onder- en bovenkant bij en snijd in niet te grote stukjes. Spreid uit op een bakplaat en hussel om met 1 el olie, 1 tl honing en p&z. Schuif in de oven en rooster in 20-25 min. zacht. Hussel halverwege de baktijd een keer om. Was de winterpostelein goed en slinger droog. Dan de dressing: meng 1 el olijfolie met 1 el citroensap, 1 el sojasaus en 2 el tahin. Roer er zoveel water door dat je de saus goed vind. Proef voor p&z. Hak de koriander en de bosui fijn. Ik vergat de bosui en dat was ook prima, trouwens. Optioneel dus. Laat de pastinaak een klein beetje afkoelen. Schik de sla op een schaal, verdeel de pastinaak er over. Besprenkel met dressing, strooi er sesamzaad, koriander en ui over en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »