Salade met cheddar en tomaatjes

Salade met cheddar en tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Of je nou met de bleekselderij, witlof, Chinese kool of groene blaadjes aan de slag gaat, deze combinatie maakt een lekkere salade!

Ingrediënten

1 zakje groene blaadjes OF ½ Chinese kool OF 8 flinke stengels bleekselderij OF 500 g witlof (OF een combinatie daarvan),Verder:, 6 cherrytomaatjes, handje pecannoten of walnoten, 1 handje gehakte peterselie, 75-100 g blokjes cheddar,Voor de dressing:, sap van een halve citroen, 3 el mayonaise, 1 tl honing, ½ tl kerrie, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing, door simpelweg alle ingrediënten door elkaar te mengen. Snijd de kaas in kleine blokjes, hak de nootjes grof en snijd de tomaatjes in stukjes of plakjes. Hak de peterselie ook vast fijn. Dan snijd je de groente voor de salade in mooie fijne stukjes. Meng met de dressing en meng er de peterselie de kaas en tomaatjes door. Strooi vlak voor het serveren pas de nootjes erover, anders worden ze slap. Lekker met gebakken aardappels!