Salade met cheddar en tomaatjes

Salade met cheddar en tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…

Bekijk het recept

Of je nou met de bleekselderij, witlof, Chinese kool of groene blaadjes aan de slag gaat, deze combinatie maakt een lekkere salade!

Ingrediënten

1 zakje groene blaadjes OF ½ Chinese kool OF 8 flinke stengels bleekselderij OF 500 g witlof (OF een combinatie daarvan),Verder:, 6 cherrytomaatjes, handje pecannoten of walnoten, 1 handje gehakte peterselie, 75-100 g blokjes cheddar,Voor de dressing:, sap van een halve citroen, 3 el mayonaise, 1 tl honing, ½ tl kerrie, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing, door simpelweg alle ingrediënten door elkaar te mengen. Snijd de kaas in kleine blokjes, hak de nootjes grof en snijd de tomaatjes in stukjes of plakjes. Hak de peterselie ook vast fijn. Dan snijd je de groente voor de salade in mooie fijne stukjes. Meng met de dressing en meng er de peterselie de kaas en tomaatjes door. Strooi vlak voor het serveren pas de nootjes erover, anders worden ze slap. Lekker met gebakken aardappels!