Salade Niçoise

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…
Bekijk het receptPastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptWil je je thuis toch een beetje in Franse sfeer wanen, maak dan op een zonnige dag deze salade! Bij ons in de zomer een favoriet. Hij varieert een beetje naar gelang er ingrediënten zijn, maar de tonijn en bonen zijn natuurlijk de basis. Heerlijk met een Frans stokbrood, maar ook heerlijk met een maaltje nieuwe aardappels!
Ingrediënten
600 g sperziebonen, 1 paprika (rood of geel), 1 (rode) ui, 4 tomaten, 1 blikje tonijn op olie, ½ potje ansjovis, 3 eieren, ½ potje zwarte olijven, eventueel ook nog 1 el kappertjes, 3 el olijfolie, 1 el wijnazijn, 1 el Franse mosterd, peper & zout, eventueel ook wat slablaadjes voor onderop
Bereiding
Maak de boontjes schoon en kook of stoom ze net gaar. Spoel ze koud af, om ze groen te houden en het kookproces te stoppen. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd in partjes of plakjes. Was de paprika en tomaat en snijd in plakjes en stukjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd en p&z. Meng 2 el dressing met de nog warme bonen en schik ze op een schaal. Als je wilt kun je er nog wat slabladeren onder leggen ook. Verdeel de tomaten en paprika over de bonen, daarna komt de tonijn en sliertjes ansjovis, dan de olijven, partjes ei en kappertjes en tot slot sprenkel je er nog wat dressing over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 392
- Volgende »